Volgers

dinsdag 2 maart 2010

Voorzichtige tekenen van voorjaar?

Het is nu, volgens de oudste zijn kalender op school, voorjaar.
Er ligt bijna anderhalve meter sneeuw in de tuin. Moet nog wel eens even achter de oren krabben, ik heb dan de nederlandse gedachten bij voorjaar: blauwe druifjes, sneeuwklokjes, een zonnetje, narcissen......
De seizoenen moet je hier toch een beetje anders beleven: winter is een half jaar en dus heb je nog maar zes maanden over om de lente, zomer en herfst in te proppen. Nu begint ook steeds vaker de zon om de hoek te komen, met best wat kracht. Ik kruip dan in een hoekje van onze veranda en ga lekker in het zonnetje zitten.
Dus ga ik vrolijk verder met integreren en roep nu ook dat het voorjaar is!


Zondagochtend kwam er een rådyr richting huis, heel voorzichtig en omzichtig. We hadden brood neergegooid en dat rook hij. Vlak voor de veranda met zijn snuit in de diepe sneeuw vond hij wat hij zocht.
De kinderen en wij zaten muisstil en genoten van het moment.

Voor hem is het voorjaar net even te ver en moet dus over zijn grenzen om eten te vinden, bij mensen in de buurt.Dus wij gooien ons oude brood vanaf nu in de tuin naast de stabbur en hopen weer een glimp van dit prachtdier op te vangen.

Nu lijkt het wel of de meeste mensen pas de sneeuw gaan 'gebruiken'. De temperatuur wordt aangenaam door de zon en nu dus op de langrennski en de kinderen zijn veel langer buiten. Vuurtje maken in de sneeuw en dan worstjes aan een houten tak grillen. Picknicken gaat hier gewoon het hele jaar door.
Gezellig samen met vrienden, buren (zijn eigenlijk dus vrienden) på tur.
Dit jaar weinig turer voor mij met mijn dikke belly, beetje linke combi: een nederlander op langrennski's een ¨
hele linke combi: een nederlander op langrennski's die zwanger is!!
Ook beginnen de dagen langer te worden, het is nu pas om half zeven donker. Dat helpt natuurlijk ook mee.

Ja ik bof dat ik hier woon!!

2 opmerkingen:

Ebi zei

Hee daar is ze weer! Ben heel benieuwd naar foto's van de linke combi's Leuk kleurtje trouwens op je achtergrond. Is best leuk om wat uit te vogelen he?

En tja, hier is het echt hollands voorjaar, zondag tot vier keer toe zieknat geregend, maandagochtend vroeg weer nat en daarna vanachter een kantoor raam naar het eerste zonnetje kijken....

Jullie boffen inderdaad!

Dikke kus

Ebi zei

Wat een mooie foto's, wordt er hier ook sitl van ( niet te geloven he?)