Volgers

donderdag 27 januari 2011

Van kavel tot kasteel

De tijd glijdt als zand door mijn handen. Het is alweer eind januari van een nieuw jaar.
Er is heel veel gebeurd de laatste tijd, dingen die je liever niet wilt, dingen die super zijn om mee te maken, dingen waar je verdrietig van wordt en dingen waar je naar uit kijkt.

That's life zullen we maar zeggen....


Onze mannen zijn weer een stuk groter geworden, C. is de lucht in geschoten en nu lekker actief met handbal en langrenn. Hij is een echte 4. klassinger!
F. is een echte skolegutt, hij doet het super op school. Hij heeft een goede klik met de begeleiding om hem heen. Hij leert veel, zelfs engels! Hij rijdt elke maandag op Annabel, 'zijn' paard bij therapiridning, op donderdag spettert hij lekker in het zwembad.
M. is inmiddels een acht maanden oude bolle baby, hij brabbelt en lacht veel. Tijgeren probeert hij nu ook, alleen staat hij in z'n achteruit....

Ja en dan het project 'huis'. De papier winkel is inmiddels getransformeerd tot bouwproject, echt ons 'van kavel tot kasteel' verhaal dus.
 Hier de kavel, een 1,9 hectare lap met gras. Moeilijk om voor te stellen dat hier straks een huis op komt.
We hebben samen met de 'byggmester' ons huis ontworpen, de tekeningen zijn door de molens gegaan en goedgekeurd. Dus we kunnen los!!

 De ringmuur is geplaatst en nu kunnen de leidingen worden gelegd, de vorm is te zien.

 23 november als er al sneeuw ligt, wordt het 'reisverk' omhoog gezet. Zeg maar het skelet van het huis.

 De dakspanten worden erop gehesen en vastgezet, het is inmiddels een erg koude periode. De temperatuur daalt tot min 25.....maar de mannen gaan gewoon door.
 Voor de serieuze sneeuwval is het dak dicht en liggen de pannen erop.
 In de kerstperiode gaan we met onze mannen naar Nederland, een bezoek met zeer dubbele gevoelens. Echt kerstgevoel hebben we niet. Wel blij dat we gegaan zijn. Ondertussen is er verder gewerkt door 'onze' bouwmannen. De ramen en deuren zitten erin! Volgens de mannen is het tegen de min 30 geweest toen we weg waren.......
Ja en zo staat het er nu bij, binnen is nu alles in de rockwool ingepakt. Het is 19 graden in huis. De binnenmuren zijn geplaatst.


Ja er gebeurd eens wat in dit rustige plaatsje, alle buurtjes hebben weer een doel om naar toe te wandelen. Auto's remmen af, zodat ze even kunnen kijken naar wat er toch allemaal gebeurd.
In het dorp weet men ook dat er gebouwd wordt en er worden ritjes gemaakt om de nieuwsgierigheid te bedwingen.
Niet alleen wij bouwen een paleisje, we krijgen straks ook buren met een nieuw huis. Dus genoeg te zien hier!

1 opmerking:

Ebi zei

Haha daar is ze weer!!
Tja er gebeurt veel en laten we het inderdaad maar 'that's life'noemen....

Mooi huis daar op de berg! ( ja ik blijf het zeggen!!!)
Zo leuk om te lezen en de plaatjes te zien ( slijm slijm) en gelukkig staat die ene er hier niet tussen!(ik schrok me net een hoedje zo halverwege je mail....hoezo scheel?)

tuut
Ebi