Volgers

woensdag 19 mei 2010

Het weer even geleden......



het is alweer mei, nu gaat het voorjaar eindelijk goed los hier. Alles staat in bloei, onze gele kersenboom 'ontploft' binnen drie dagen van knop tot bloesem! Op de bergen rond ons huisje kleuren de bossen ook weer groen. Ongelooflijk hoeveel kleuren groen er in de natuur bestaan.


De nationale feestdag is achter de rug, dat blijft altijd een bijzondere belevenis.
Veel dames en ook meiden lopen die dag in bunad. Dat is een soort klederdracht, je kunt aan het patroon zien uit welke streek ze komen.
Ook pubermeiden met dreads komen die dag in bunad tevoorschijn.
Als ze 15 jaar worden zijn ze 'konfirmant' en krijgen ze vaak hun bunad kado van de ouders. Wel met extra meters stof erin, zodat je 'm nog kan uitleggen als je ouder wordt........


Daarmee heb ik het dus ook gehaald om niet nog een kind op een nationale feestdag te baren! Jippie!
Nu ben ik wel aan het aftellen hoor!
Ben officieel 1 juni uitgerekend, dus heb nog 12 dagen (in ieder geval....)
Alles hebben we nu in huis volgens mij. Nu nog afwachten hoe ik het ga doen...
Ben nogal een snelle geweest bij de vorige twee, nu wonen we een klein uur rijden van het ziekenhuis waar ik moet bevallen. Ja ook dat wordt een nieuwe belevenis, in Nederland gewoon twee keer thuis bevallen. Vanwege de afstand hier is dat natuurlijk niet verstandig.
Ik moet meteen bellen als ik denk dat ik 'los' ga, dan de ambulance...mocht ik onderweg bevallen wordt er een ambu vanaf het ziekenhuis ons tegemoet gestuurd met een verloskundige erin. Tja.............

Dit is de wieg waarin beebje straks boven ons voeteinde komt te slapen.
Het is even improviseren, maar dat gaat wel lukken!

Dus laat je zien kleintje! ik ben nu zo nieuwsgierig wat je bent en hoe je eruit ziet!!!!

kusje mamma

1 opmerking:

Ebi zei

ook tante ebi is heeeeeel erg benieuwd dus kom maar snel achter je luikje vandaan..nog een week en 6 dagen dan kom ik kijken....of naar je buikkehuisje of je koppiemaar ik kom er aan!

Lieverd hou vol en tot 2 juni