Volgers

zaterdag 27 maart 2010

Baby geknutsel

Hier weer een teken uit Flåbygd.
Ik ben op zoek geweest naar een wagenspanner, jeweetwel zo'n draad met figuurtjes voor over de kinderwagen.
Ik heb ooit eentje gehad voor de oudste van nijntje, maar die heeft de jongste vakkundig gesloopt (toen hij al uit de wagen was gegroeid)
Kon hier nu niet direct eentje naar mijn smaak vinden en die er zijn, zijn duur!
Ik had bij een grote hobbyketen hier (Panduro) een katalogus besteld. Ze verkopen veel materialen voor allerlei hobby's.
Met andere woorden:  GEVAARLIJK!!!!

Zo stiekem aan begon er een ideetje in mijn hoofd te ontstaan, vooral 's nachts als beebje actief lag te zijn in mijn indoor-zwembadje........
Vilt moest in ieder geval het materiaal maar worden, had een beetje het koetje van zuslief in mijn hoofd (waarvoor nog dank, zus!).

Al een poosje geleden had ik stof gekocht bij de IKEA, om hoesjes van te maken voor het beddegoed van de wieg en de kinderwagen.
Helemaal verliefd was ik erop geworden daar in de winkel en tja drie meter van 1.22 meter breed. Voor 59 kronen = ongeveer 6,95 en dat is hier niet duur....
Ja dus dat patroontje werd uitgangspunt.


Zondagavond op de site van Panduro en via internet een bestelling gedaan. Vilt en wolkralen van gevilte wol, tja kwam per ongeluk ook nog glaskralen tegen om mijn armband eindelijk vol te krijgen...;-)
Dinsdag een sms dat het pakketje al af te halen was bij de supermarkt. Dat werd dus woensdag, stond te popelen/waggelen om te beginnen. Moest helaas wachten tot de avond, maar toen ook niet meer te stoppen.

Al gaande weg werd het dus dit:
Dit is de andere kant van de figuurtjes, kunnen we het afwisselen...

Ik heb aan weerszijden van de kap een knoopje gemaakt, zodat ik geen klemmen hoefde te zoeken. Die zijn niet te vinden (nog niet)
Het draadje is van dat zwarte ronde elastiek, onderbroeken-elastiek geloof ik. (ben nogniet zo thuis in de frøbelarij)Klem!

2 opmerkingen:

Ebi zei

Haaai lieffie daar boven op de berg

Wat een skeet is het geworden zeg, nu nog de regenboogdeken eronder en je moet straks altijd je zonnebril op als je uit wandelen gaat!

Zonder gekheid; helemaal top!!
tuut
Ebi

SpoedieZ zei

Voor iemand die nog niet zo thuis is in het naai-wereldje ben je érg creatief en origineel bezig geweest. Wat mooi zeg!
Ik neem voor het eerst een kijkje op je blog en vind 't erg interessant dat je in Noorwegen woont met je gezin. Heb nog niet alles gelezen, je zal er vast al over verteld hebben, maar ben erg benieuwd hoe het is om daar te wonen. Scandinavië trekt me enorm nl.
Ik ga dus gauw verder lezen hier!

Groetjes Soraya